Районният съд в Стара Загора нареди 39-годишен рецидивист, осъждан 20

...
Районният съд в Стара Загора нареди 39-годишен рецидивист, осъждан 20
Коментари Харесай

Вкараха за постоянно в ареста рецидивист с 20 присъди

Районният съд в Стара Загора подреди 39-годишен рецидивист, осъждан 20 пъти, да остане за непрекъснато в пандиза за кражба на портмоне.

Мярката за неотклонение е поискана от Районната прокуратура в регионалния град. Според обвиняването на 5 януари тази година 39-годишният Здравко Д. е лишил непознато портмоне, като закононарушението е станало в изискването на рисков рецидив. В откраднатото портмоне имало парична сума на стойност 169 лева

На посочената дата рецидивистът се намирал в централната градска част на Стара Загора, наоколо до търговски обект. В обекта пазарувала жена, която откакто платила за покупките си, оставила портмонето си на плота на магазина и почнала да прибира стоките. В този миг обвиненият взел портмонето и побягнал. Синът на ограбената жена, който бил с нея в магазина, подгонил причинителя, който от своя страна взел парите и изхвърлил портмонето.

Установено е, че обвиненият е престъпно проявен и прочут на управляващите. Мъжът е осъждан 20 пъти за закононарушения от общ темперамент, най-вече обири. За последно мъжът е освободен от пандиза на 19 септември 2016 година.

Според прокуратурата съществува действителна възможност Здравко Д. да извърши ново закононарушение или да се укрие, заради което Районният съд в Стара Загора е почел настояването на прокурора по делото. Мярката може да се апелира пред Окръжния съд в регионалния град.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР