Районният съд в Стара Загора е постановил най-тежката мярка за

...
Районният съд в Стара Загора е постановил най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста хулиганите, нападнали полицаи в Стара Загора

Районният съд в Стара Загора е постановил най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двама мъже, упрекнати за безчинство и нанасяне на телесна щета на полицейски чиновници пред нощно заведение. Това оповестиха от пресцентъра на съда.

Оттам показват, че от събраните по делото доказателства е налице обоснованото съмнение, че и двамата обвинени са направили закононарушенията, за които са привлечени към наказателна отговорност. Според съда съществува действителна заплаха те да извършат друго закононарушение, да се укрият или да попречат за откриване на обективната истина.

На 6 август към 4.00 часа сутринта двамата мъже се намирали в нощно заведение в Стара Загора. Те били във очевидно нетрезво положение. Единият се почувствал зле и по тази причина бил извикан екип на незабавна помощ. Когато медиците и полицейските чиновници пристигнали пред дискотеката, двамата обвинени почнали да викат, блъскат, наскърбяват и насочат закани за разпра по отношение на лекарските екипи и служителите на реда.

Oбвиняемите са оказали опозиция при задържането си и са нанесли леки телесни повреди на трима полицейски чиновници. След като са били отведени в постройката на Първо районно ръководство в Стара Загора, те са нанесли материални вреди и в арестно помещение.

Към двамата мъже са предявени две обвинявания - за нанесени леки телесни повреди на трима полицейски чиновници по хулигански подбуди и за заличаване и разваляне на непознати движимости. Определението на съда предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР