Районният съд в Сливен задържа под стража британският пастор Д.Х.

...
Районният съд в Сливен задържа под стража британският пастор Д.Х.
Коментари Харесай

Искането на британския пастор, обвинен за блудства, да отърве ареста заради диабет и опериран бъбрек, не мина пред съда

Районният съд в Сливен задържа под стража английският свещеник Д.Х. /47 г./, против който се повдигнати обвинявания за блудствени дейности по отношение на четири момченца от кв. „ Надежда “ в Сливен. Както „ Труд “ към този момент заяви, мярката за неотклонение бе наложена след траяло повече от 5 часа съвещание на 12 август, с две почивки, с цел да може отбраната да се запознае с материалите и с цел да показа медицински документи за влошеното здраве на обвинения.
„ Труд “ научи, че на Д.Х. е била наложена най-строгата мярка за неотклонение, макар опитите на отбраната да избави пастора от задържане под стража, защото бил болен и изискванията в ареста били неприятни. От прокуратурата оповестиха, че, съгласно показани медицински документи, пасторът бил диабетик, а като дребен претърпял интервенция на единия от бъбреците си поради увреждане. Аргументите на отбраната обаче не издържали пред съда. От обвиняването изтъкнали, че няма спънки Д.Х. да приема нужните медикаменти в следствения арест, както и да му бъде обезпечена при нужда нужната здравна грижа.
Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Сливен.
Следственият арест на Сливенския правосъден окръг дава отговор на всички модерни условия, откакто през 2019 година се реалокира от постройката на полицията в нова постройка на територията на женския затвор. По инцидентно съвпадане на събитията, през същата 2019 година пасторът-педофил бе арестуван за първи път и му бяха повдигнати обвинявания за блудствени дейности по отношение на осем момчета от квартала. Тогава делото бе прекъснато на първа инстанция, тъй като пострадалите деца не са били разпитани в т.нар синя стая. Върховен касационен съд обаче го възобнови.
Сегашното, второ подред дело, е формирано след дълготрайно следствие на сливенските криминалисти и документиране на закононарушенията под надзора на прокуратурата. Болният свещеник се снабди със същите обвинявания – за блудствени дейности с деца от кв. „ Надежда “, осъществени, като се е възползвал от тяхната взаимозависимост по отношение на него, в интервала от юни до 10 август 2022 година Той печелел доверието на момченцата от най-бедната част на квартала с дарове, храна, захарни произведения.
Пасторът-педофил се е открил в страната ни и се е настанил в най-мизерната и уязвима част на сливенския квартал, откакто към този момент е бил наказан във Англия за публикувани в интернет нецензурен материали с деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР