Районният съд в Сливен остави за постоянно в ареста мъжа,

...
Районният съд в Сливен остави за постоянно в ареста мъжа,
Коментари Харесай

Съдът отказа да пусне на свобода мъжа, залял с бензин приятелката си и детето им

Районният съд в Сливен остави за непрекъснато в ареста мъжа, упрекнат, че е залял жена и 2-годишното им дете със запалителна течност. 36-годишният Н. И. е упрекнат в нарушение на заповед за домашно принуждение, както и че направил мерки за ликвидиране на две лица.

Деянията са с висока степен на социална заплаха, която в допълнение се завишава от механизма на осъществяване, сподели наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Едното закононарушение се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция, а приготовлението за ликвидиране - с до шест години затвор.

Обвиненият е изискал по-лека мярка, вероятно " парична гаранция " или " подписка ". Съдът обаче не е почел настояването му, тъй като поради материалите по делото, може да се направи извод, че е направил тези закононарушения и има заплаха да се укрие и да извърши други.

Мъжът е осъждан дейно и е лежал в пандиза за обири, против него има висящо произвеждане за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на опиати.

“Когато той ни поля със запалителната течност, първата ми реакция беше да сляза и да изкарам детето от автомобила. Вътре се носеше отвратителна миризма и имаше възможност сина ми да се задуши ”, описа пострадалата по-рано в ефира на NOVA.

Нападателят извадил запалка и споделил, че ще ги възпламени. „ Думите му бяха: " Ще ви драсна клечката и не ме интересува какво ще се случи. Аз, по този начин или другояче, влизам в пандиза ”.

Двамата са разграничени, само че защото обвиненият я тормозил, дамата поискала ограничаваща заповед. Тя била издадена на 11 януари от Районния съд в Сливен. Това съобщи представителят на Районната прокуратура Катя Стаменова.  

„ Обвиняемият причакал дамата пред  дома ѝ и изискал да отиде с нея до детската ясла.

Тя му  отказала, само че все пак той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В региона на детската градина мъжът извадил запалителна течност и почнал да полива дамата и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила ”, акцентира прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на незабавния телефон 112.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР