Районният съд в Шумен постанови постоянен арест за 56-годишен мъж,

...
Районният съд в Шумен постанови постоянен арест за 56-годишен мъж,
Коментари Харесай

Постоянен арест за собственика на нелегален боен арсенал от Шумен

Районният съд в Шумен постанови непрекъснат арест за 56-годишен мъж, имал и разпространявал противозаконни огнестрелни оръжия, взривни субстанции и муниции.

Припомняме, на 20 октомври, по формирано на досъдебно произвеждане служители на реда правят претършуване в дома на 52-годишен мъж в село Салманово, област Шумен. В хода на инспекцията органите на реда откриват помещение в къщата, в което се съхранявал боеприпас от 2 огнестрелни оръжия без номера и модели, взривни субстанции - тротилови пресовки, и муниции.

 Арестуваха мъж държал военен боеприпас у дума
Арестуваха мъж държал военен боеприпас у дума

Петър е осъждан неведнъж

52-годишният притежател на къщата обяснил, че откритите в дома му оръжия, муниции и взривни материали са благосъстоятелност на 56-годишния Петър П. от Шумен. Собственикът на къщата също е притеглен като обвинен.

Намерените огнестрелните оръжия, взривни субстанции и муниции са конфискувани от екип на Специализиран отряд за битка с тероризма във Варна (СОБТ). По случая са назначени балистични експертизи.

Установено е, че обвиненият Петър П. е осъждан неведнъж и е изтърпявал ефикасни присъди. Последно е бил лишен от независимост за период от 9 години. До днешното решение за непрекъснат арест 56-годишният мъж беше в ареста за период до 72 часа.

Ако бъде приет за отговорен, 56-годишният Петър П. може да получи ефикасна присъда за период от 2 до 8 години. Определението на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР