Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй

...
Районният съд в Русе глоби мъж с 1000 лева, тъй
Коментари Харесай

1000 лева глоба за мъж, подал фалшив сигнал на 112

Районният съд в Русе санкции мъж с 1000 лв., защото подал подправен сигнал на тел. 112, че е ограбен. Това оповестиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Срещу 32-годишния мъж се водело дело през 2020 година за неплатена прехрана на детето му. Мъжът помолил съда да му даде време, с цел да преведе цялата сума от 2520 лв. и да се възползва от привилегията на закона да не бъде осъден за това.
1 000 лева санкция за подправен сигнал на тел. 112, наложи съдът в Асеновград
Точно 1 000 лв. санкция наложи Районен съд-Асеновград на мъж, подал подправен сигнал на Спешен телефон 112. Магистратите го признаха за вин...
Прочети повече
Той нямал пари и на 10 юли същата година решил да се обади на тел. 112 и да съобщи, че чужд млад мъж на колело му издърпал чантичката, в която имало калъф за очила, персонална карта и 2800 лв..

По случая било формирано следствие. Мъжът, подал сигнала, бил разпитан, като пред служителите на реда доразвил версията си. Разследващите минали по описания от подсъдимия път и иззели записите от охранителните камери. Оказало се, че мъжът лъже. По тази причина е притеглен като обвинен.

От съда осведомят, че за сходно закононарушение законът планува до две години затвор. Мъжът признал виновността си. Тъй като е пълновръстен и неосъждан, а от закононарушението не са настъпили имуществени вреди, Районният съд му наложил единствено санкция от 1000 лв..

Решението може да се апелира в 15-дневен период пред Окръжния съд в Русе.
1500 лева коства на почерпена шуменка смешка с тел. 112
Шега със Спешен телефон 112 коства на пияна жена 1 500 лв.. Решението за наложената санкция е взето от съдът в Шумен, оповестява " Дарик "....
Прочети повече
Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР