Районният съд в Русе даде условни присъди на две жени,

...
Районният съд в Русе даде условни присъди на две жени,
Коментари Харесай

Осъдиха русенско джебчийки

Районният съд в Русе даде условни присъди на две дами, които откраднали портмоне от възрастен мъж, до момента в който му оказват помощ да слезе от рейс. Това заяви Светлана Енчева от пресцентъра на Русенския съд.

Случаят е от 7-и април тази година. Пенсионерът Й. В. се возел по обед в рейс от градския превоз на Русе. В джоба на якето си носел портмоне с документи и с 550 лв.. В същото транспортно средство били младите дами - на 25 и на 31 години, които са с начално обучение, омъжени, безработни и неосъждани.

На спирка в кв. " Средна кула " възрастният мъж почнал да слиза. Двете дами го хванали за ръцете от двете му страни под претекст да му оказват помощ. Без да бъде видяна К. К. бръкнала в джоба на Й. В. и взела портмонето му. Слезли от рейса и се разделили. Секунди по-късно пенсионерът открил неналичието на портмонето и се развикал, а двете дами побягнали. Свидетел ги догонил и задържал.

Първоначално те отрекли, само че по-късно признали за закононарушението и завели очевидеца до мястото, на което изхвърлили отнетата движимост. Възрастният мъж взел портмонето си и открил, че от него нищо не липсвало. На място пристигнали и полицейски чиновници, които отвели дамите в районното ръководство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двете дами се признали за отговорни, като сключили съглашение с прокуратурата, утвърдено от съда. Така те са осъдени с условна присъда от шест месеца затвор с тригодишен изпитателен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР