Районният съд в Русе даде пет години и четири месеца

...
Районният съд в Русе даде пет години и четири месеца
Коментари Харесай

Вкарват в затвора мъж, пребил жестоко жена си

Районният съд в Русе даде пет години и четири месеца затвор на мъж за това, че предизвикал тежка телесна щета на брачната половинка си. Това заяви Светлана Енчева от пресцентъра на Русенския съд. 

Случаят е от 24 юли предходната година. 52-годишният О.Ю. бил на посетители, където използвал доста количество алкохол. Около 22:30 ч. се прибрал и си лежащ. Четири часа по-късно се събудил, с цел да се подготвя за работа. Все още под въздействието на алкохола и без да бъде провокиран по никакъв метод, почнал да нанася мощни удари с юмруци по цялото тяло на брачната половинка си. Оставил я да лежи на земята в безпомощно положение и отпътувал на работа. 

Часове по-късно децата се събудили и, виждайки майка си безжизнена, се обадили на сестра ѝ, която алармирала на тел. 112. 

Пострадалата била откарана в болница, където били установени счупвания на ребра и носни кости, перфорация на дясната очна ябълка и голям брой кръвоизливи. От побоя получила непрекъсната слепота с дясното око. 

По време на разпоредителното правосъдно съвещание мъжът се признал за отговорен и изискал делото да бъде прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване. Според Наказателния кодекс в тези случаи съдът е задължен да понижи наказването с една трета. Така правосъдният състав определил за О.Ю. осем години затвор. След приложението на посочената законова наредба наказването му е понижено на пет години и четири месеца. 

Присъдата може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Русенския областен съд, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР