Районният съд в Пловдив пусна срещу парична гаранция от 20

...
Районният съд в Пловдив пусна срещу парична гаранция от 20
Коментари Харесай

МАМА И ТАТИ ПЛАТИХА! Срещу 20 бона гаранция пуснаха пияната и напушена шофьорка

Районният съд в Пловдив пусна против парична гаранция от 20 000 лв. 20-годишната Габриела Медарова, която беше арестувана в Пловдив, откакто изпотроши 10 автомобила, шофирайки пияна и напушена.

Пред съда младата жена се разплака и съобщи, че не устоя в ареста, съобщи "24 часа ".

"Много скърбя. Никога повече няма да се кача зад кормилото, даже да ми върнат книжката. Искам при фамилията ми. Много ми е тежко в ареста ", сподели пред съда Медарова.

Съдията по делото - арбитър Теофана Спасова, реши 20-годишната да бъде пусната от ареста. Според съдията няма основателно съмнение, че Габриела може да се опита да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Според съдията танцьорката не е затруднила досъдебното произвеждане. Обвинената не направила и опит да избяга от местопроизшествието, а просто се качила до жилището на своя другар Пламен Николов в "Оазис-4 ". По-късно, съпроводена от гаджето си, тя се върнала на мястото на престъплението. "Не следва да бъде взета най-тежката мярка ", отсече съдийката, отхвърляйки настояването на държавното обвиняване за непрекъснатото задържане на Медарова.

Прокурорът по делото Таня Гьорчева изясни, че Габриела е упрекната в три закононарушения. За тези действия законът планува до 3 години затвор.
По думите ѝ прокуратурата ще намерения дали да стачкува решението пред по-горна инстанция.

Изясни се и версията за осъществените от Медарова закононарушения. Според отбраната 20-годишната танцьорка била санкционирана 100 лв. от работодателя си вечерта преди злополуката. Тя нямала никакви пари, с цел да вземе такси и по тази причина се качила на джипа на приятеля си. Обвиняемата била в нервна рецесия.

Приятелят на младата жена също обяснил пред проверяващите, чев нощния клуб, където обичаната му танцувала, тя изпила огромно количество водка. След това взела колата му, с цел да отиде с нея на работа. Прибирайки се, тя разказала пред него, че е провокирала злополука с паркираните коли.

При целия ни диалог от 2 часа и половина тя плака ", съобщи юристът на Медарова Орлин Търновалийски.
По думите му нямало значение по кое време 20-годишната танцьорка е изпушила цигарата с марихуана. Това не можело да се потвърди.

Адвокатът изиска от съда клиентката му да бъде пусната, защото тя не била направила тежко закононарушение и не била осъждана преди този момент. "Защо би трябвало да бъде травмирана в ареста? Ще спрат ли закононарушенията в България с нейното непрекъснато задържане? ", попита юристът.

Защитникът обаче счита, че паричната гаранция от 20 000 лв. е прекомерно висока и граничела с отнемане от независимост.

Родителите на Медарова са обяснили, че имат парите да платят гаранцията на щерка си и ще го създадат. По думите им тя е положително дете.

От оценката на вредите по другите коли стана ясно, че нанесените вреди от Габриела са за над 40 000 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР