Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 41-годишната

...
Районният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста 41-годишната
Коментари Харесай

Оставиха в ареста жената, обвинена за побой над осиновеното от нея дете

Районният съд в Пловдив остави за непрекъснато в ареста 41-годишната Анка Михайлова. Майката от Столипиново е упрекната, че е малтретирала осиновеното си бебе - момиченце на годинка и девет месеца. То постъпи по неотложност в университетската болница “Свети Георги ” в събота и към момента се бори за живота си.

За правосъдното решение за задържането под стража повлияха свидетелски показания на четирима медици, които са установили разнообразни по отминалост следи от контузии и кръвонасядания. Пред проверяващите офталмолог е съобщил за съществуването на няколко пострадвания в региона на ретината, които не могат да бъдат породени от рухване, за каквото твърди майката на детето. Тя може да апелира наложената мярка в тридневен период.

Пред съда отбраната ѝ акцентира, че при 6 неочаквани инспекции на обществените служби не са установени данни детето да е отглеждано в риск. В показанията си персоналната лекарка на бебето е декларирала, че то постоянно е водено на прегледи и е било в дабро положение. Съседи на майката също са заявили за нейната грижовност и отдаденост. Психиатричната експертиза на дамата е посочила, че тя е душевен здрава и може да носи наказателна отговорност. От прокуратурата цитираха данни от заключението, съгласно което Анка е демонстрира угриженост най-вече от метода, по който се отнасят с нея органите на реда, само че не толкоз за случилото се и за положението на дребната Севда. Ако бъде потвърдена виновност, осиновителката я грози затвор от 3 до 15 години.

Автор: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР