Районният съд в Пловдив осъди на 4.9 години затвор Мария

...
Районният съд в Пловдив осъди на 4.9 години затвор Мария
Коментари Харесай

Двама адвокати осъдени на затвор в Пловдив

Районният съд в Пловдив осъди на 4.9 години затвор Мария Делова и на 5.6 години нейният съучастник Крум Стоянов, упрекнати за машинация при продажба на недвижими парцели, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Променени са и ограниченията им за неотклонение в “парична гаранция " от по 5000 лв..

Адвокатът на Крум Стоянов Деница Чингарова изясни, че подзащитният й е наказан на повече години затвор, тъй като е бил осъждан към този момент и е направил действието, в което е упрекнат, по време на изпитателен период. Първоначално той е бил единствено очевидец, само че по-късно прокуратурата е повдигнала обвиняване в съучастие.

През цялото време на процеса Стоянов твърдеше, че доста има вяра на Мария и е подготвен даже да лежи вместо нея в пандиза. Според юрист Чингарова, Стоянов не е получил никаква имотна полза, за разлика от съдружничката му. Тя пък се опита да изясни в съда, че това  е било нейният законов хонорар. 

Нервността на Крум Стоянов по време на процеса, бранителят му изясни с фактът, че той се усеща почтен и незаслужено упрекнат.

Двамата някогашни юристи не са наказани на никакви санкции, само че в този момент би трябвало да намерят парите за паричните гаранции, с цел да излязат фактически от ареста, най-малко до оповестяване на окончателните присъди. Реално те към този момент са излежали по-голямата част от тях.

Дали потърпевшите от измамата ще бъдат обезщетени към момента не е ясно, защото действително съдът позволи единствено исковете на двама от тях.

И двамата бранители ще апелират присъдата на упрекнатите в машинация адвокати в законовия период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР