Районният съд в Плевен наложи условна присъда на 57-годишен от

...
Районният съд в Плевен наложи условна присъда на 57-годишен от
Коментари Харесай

Районният съд в Плевен наложи условна присъда на 57-годишен за купуване на гласове

Районният съд в Плевен наложи условна присъда на 57-годишен от село Ставерци за пазаруване на гласове за парламентарните избори в неделя, 2 октомври, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

Мъжът е получил 8 месеца условно наказване с три години изпитателен период, откакто плевенскияj съд е одобрил съглашение сред Районната прокуратура в Плевен и отбраната му. " Това е индикатор за положителната съгласуваност в работата на проверяващите органи, прокуратурата и съда в отбрана на политическите права на българските жители ", разясняват от полицията в Плевен.

До неоправдателната присъда на 57-годишния се стигна след полицейски дейности в границите на профилирана интервенция, извършена през вчерашния ден на територията на община Долна Митрополия. Служители от районното ръководство в Долна Митрополия и бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОД на Министерство на вътрешните работи в Плевен направиха претърсвания, изземвания, обиски и разпити на очевидци.

В село Ставерци е тестван персоналният автомобил на 57-годишния, където е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-та и номер на персонални карти на поданици на община Долна Митрополия. Събрани са доказателства, че на съответна дата и място в града мъжът е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е уверявал, че ще заплати по 40 лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия.

Първоначално 57-годишният е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Той е притеглен като обвинен по член 167 от Наказателен кодекс, разпитан и арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура - Плевен. Мъжът е направил признания.

Днес Районният съд в Плевен е одобрил съглашение сред Районната прокуратура и отбраната му и му е наложено наказване осем месеца условно с три години изпитателен период. Той е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от три години.

В началото на седмицата в област Плевен се организира профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, в която участваха и представители на други институции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР