Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна защита на

...
Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна защита на
Коментари Харесай

Ревнивец цепи главата на жена си, деца мият кръвта от пода

Районният съд в Първомай издаде заповед за незабавна отбрана на многодетната майка

Нов трогателен случай на домашно принуждение над жена раздруса обществеността в Първомайско. Само дни, откакто цяла България застана зад обезобразената от приятеля си Дебора, друга българка едвам не загуби живота си в с. Виница, откакто стана жертва на личния си мъж. Нещо повече – трите й деца със личните си ръце измили кръвта на майка си.

И в този случай в основата на експанзията е мъжка ревнивост. Съпругът се прибрал от работа по обяд и въпреки домът им да бил спретнат, а обядът – подготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона. Вдигнал голям скандал, минал зад тила й и я блъснал по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, кръвта плиснала на всички места и децата били принудени сами да изчистят пода, дивана и леглата от кървавите петна.

След удара дамата часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болничното заведение в Първомай. Лекарите там й дали първа помощ, само че решили, че животът й е в заплаха и я транспортирали в УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея. Състоянието й било усложнено поради хронична хипертония и анемия. Многодетната майка е с пет шева на главата, има загуба на паметта, и до момента изпитва мощни болки. Въпреки това, сходно на случая с Дебора, заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „ лека телесна щета “.

За потърпевшата жена се грижат роднините й, защото и след похищението брачният партньор й не спрял да я заплашва. „ Живее в непрекъснат боязън и смут и се тормози от нов побой “, разяснява юрист Атанас Атанасов от Пловдивската гилдия, който е профилиран в каузи против домашно принуждение и е поел отбраната на жертвата. По думите му, страховете й от разпра са основателни, защото преди години, до момента в който съпрузите работели в Гърция, мъжът още веднъж пребил брачната половинка си, а тамошните управляващи взели съответни ограничения.

На 8 август т. година Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна отбрана на дамата по член 18 алинея 1 от Закона за отбрана от домашното принуждение. Постановени са незабавни ограничения за протекция на потърпевшата.  За осъщественото закононарушение законът планува до 3 години отнемане от независимост. Само от началото на годината  Районният съд в Първомай е издал близо 10 заповеди за незабавна протекция на потърпевши от домашно принуждение дами.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР