Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета

...
Районният съд в Панагюрище отказа да отстрани от длъжност кмета
Коментари Харесай

Съдът отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча

Районният съд в Панагюрище отхвърли да в профил от служба кмета на Стрелча Стойно Чачов и остави без почитание настояването на прокуратурата. Преди седмица против Чачов бе повдигнато обвиняване за насила от прокуратурата в Панагюрище.
Според държавното обвиняване през 2016г. като кмет на община Стрелча Стойно Чачов е принудил чиновник на общинската администрация да подаде молба за освобождение от заеманата от него служба, без в документа да е посочена дата. За да реализира това, Чачов е използвал заплашване, изразяващо се в събитието, че в случай че служителят не подаде молба, ще бъде освободен незабавно от работа. Прокуратурата изиска отстраняването на кмета от служба, с цел да не попречи на продължаващото следствие. До този миг в границите на досъдебното произвеждане са разпитани 40 очевидци.
Съдебното съвещание в Панагюрище мина при затворени за публицистите порти, откакто арбитър Диана Стателова отхвърли да ги допусне в залата по време на делото. След като стана ясно определението на съда, прокурорът Николай Топкаров съобщи, че то ще бъде обжалвано пред окръжния съд в Пазарджик. Кметът Стойно Чачов показа, че постоянно е вярвал на българското правораздаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР