Районният съд в Несебър не уважи искането на прокуратурата да

...
Районният съд в Несебър не уважи искането на прокуратурата да
Коментари Харесай

Бях силно възмутен. Динко Вълев излиза на свобода срещу гаранция от 5000 лева

Районният съд в Несебър не почете настояването на прокуратурата да остави в ареста Господин (Динко) Вълев и го пусна на независимост против 5000 лв. парична гаранция.

36-годишният мъж от Ямбол, прочут като " ловецът на бежанци ", беше арестуван в Несебър през уикенда поради нападателно държание против мъж, който се показва за неработоспособен, с цел да проси пред хипермаркет в Равда .

Полицията се е самосезирала от, оповестен от самия Вълев в обществените мрежи. На записа се вижда по какъв начин той блъска, плюе и удря пестник на мъжа в количката, като го събаря на земята.

Първоначално му беше повдигнато обвиняване за безчинство, само че в понеделник беше упрекнат и за насила - за това, че е принудил мнимия неработоспособен да се извинява на преминаващи жители поради това, че лъже, като симулира, че няма крайници. За първото закононарушение Вълев може да получи до 6 години затвор , за второто - до 2.

На влизане в съда той сподели, че съжалява за постъпката си, само че се оправда, че се е възмутил от това, че въпросният човек мами възрастни и дребни деца, които му дават пари.

„ Бях мощно засегнат от този човек, тъй като той се подиграваше на хората. Съжалявам, реагирах остро. Мога да предложа работа на този човек, тъй като нуждая се от хора за работа “, сподели Вълев и пред правосъдния състав.

Прокуратурата обаче изиска най-тежката мярка за неотклонение - непрекъснат арест, като посочи в съда, че Вълев е влезнал в ролята на правоохранителните органи и е направил брутална проява против правовия ред в страната. Заради това и първичното му задържане от 24 часа беше удължено на 72.

Ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова разяснява пред Българска национална телевизия, че държанието му показва пренебрежение към самото общество.

" Прочетох мненията в обществените мрежи, огромна част от обществото възприема това държание на Динко като един българин с построено съзнание и поданство ", сподели тя. - " Но не смятам, че това е метод на държание и по този начин не биха могли да бъдат разшавани каквито и да е било разногласия ".

Адвокатът на Вълев показа пред съда две медицински експертизи, съгласно които клиентът му има съществени здравословни проблеми - преди към година му е била предписана специфична диета и надзор от кардиолог. Освен това бранителят изиска той да бъде пуснат под парична гаранция с претекста, че е татко на две деца, живее на фамилни начала с приятелката си от няколко години и шеф на компания.

Вълев има бизнес с частна пътна помощ, както и за транспортиране на боклуци. Неотдавна точно камион, благосъстоятелност на неговото сдружение “Бозав ” ЕООД, провокира злополука на Автомагистрала " Тракия ", при която бяха ранени четирима души, а придвижването блокирано за 14 часа.
Тогава инспекция на Свободна Европа удостовери, че техническият обзор на камиона е изминал, липсва му наложителната застраховка " Гражданска отговорност " и има неплатени санкции. Подобно се оказа ситуацията и на другите камиони на Вълев. Оказа се, че през 2020 година " Бозав " е санкционирана, защото е употребила собствен парцел, с цел да складира боклуци, без да има позволение.Установено е, че Вълев има и предходни прегрешения, само че по-голямата част са висящи производства от частен темперамент. В множеството случаи става дума за леки телесни увреждания.

През 2016 година той стана прочут с клипове по какъв начин задържа мигранти по границата.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР