Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца

...
Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца
Коментари Харесай

Телефонен измамник се призна за виновен, получи условна присъда

Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца с 3-годишен изпитателен период за 31-годишен мъж от село Доктор Йосифово в Община Монтана, който при започване на годината направил две телефонни измами в района, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 27 януари 2022 година мъжът употребявал това, че 75-годишна жена от Берковица била въведена в илюзия от незнаен мъж, показал се по телефона за доктор, че би трябвало незабавно да бъде направена интервенция на крайници на нейната щерка, за което са нужни 16 000 лв., които здравната каса щяла да възвърне по-късно.

Възрастната жена приготвила част от сумата и всичките си полезности и ги оставила до кофа за боклук на своята улица. Малко преди мъжът да вземе парите, локален гражданин обаче видял ставащото и предизвестил дамата и полицията.

На 1 февруари 2022 година мъжът употребявал заблуждението на друга жена от село Вирове в Община Монтана, че незабавно би трябвало да даде 19 000 лв. за интервенция на снаха ѝ и взел оставените от дамата на несъмнено от него място пари – всичките ѝ налични 1500 лв.. По сигнал на дамата измамникът бил оголен и арестуван.

Пред съда той е признал виновността си за двете измами и е получил присъда под минимума, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР