Районният съд в Монтана осъди Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да

...
Районният съд в Монтана осъди Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да
Коментари Харесай

Осъдиха АПИ да плати на застраховател щети, причинени от дупка на пътя

Районният съд в Монтана осъди Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да заплати на застрахователна компания вредите породени на автомобил от дупка по републикански път, оповестиха от магистратурата.

През септември предходната година „ Фолксваген Пасат " се движел по път Е-79. На права от шосето сред Монтана и Белоградчик колата, карана от локален гражданин, хлътнала в необезопасена и необозначена дупка. Ударът с пътното платно бил толкоз мощен, че автомобила се оказал с накълцани гуми и изкривени джанти.

За произшествието е била осведомена и застрахователната компания, с която притежателят на автомобила имал подписана застраховка „ Пълно Каско ". Застрахователите изплатили на притежателя на автомобила обезщетение от 362 лв.. След изплащането на сумата застрахователите поканили АПИ, стопанисваща пътя и отговаряща за неговата редовност, да възвърне изплатените средства, само че заплащане не било осъществено и сдружението предявило иск пред съда. Крайната сума, дружно с разноските по делото е 545 лв..

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР