Районният съд в Монтана издаде 10-месечна условна присъда за С.

...
Районният съд в Монтана издаде 10-месечна условна присъда за С.
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за купуване на гласове за ДПС на изборите през юли и ноември 2021 година

Районният съд в Монтана издаде 10-месечна условна присъда за С. Д. И., 47г., от село Ерден в община Бойчиновци, който купувал гласове за Движение за права и свободи на парламентарните избори през юли и ноември 2021 година и на президентските през ноември 2021 година, оповестяват от правосъдната палата в Монтана.

Присъдата е за закононарушения против политическите права на жителите. Според документите по делото през интервала от 11 юли 2021 година до 14 ноември 2021 година в село Ерден в изискванията на продължавано закононарушение С. Д. И. дал на трима поданици на Ерден общо 220 лв. - по 40 лв. на човек за парламентарните избори за 46-ото Народно заседание и по 50 лв. на човек за изборите за 47-ото Народно заседание и за президент и вицепрезидент, с цел да гласоподават те и техни близки за Движение за права и свободи.

Престъплението е било разкрито, откакто гражданин на село Ерден подал сигнал на местения полицейски контрольор за пазаруването на гласове, неудовлетворен, че С. Д. И. дал пари на брачната половинка му да гласоподава, само че отказал да даде пари на него за същото нещо.

Пред съда С. Д. И., който е незает и е осъждан и преди този момент за други закононарушения, се признал за отговорен и декларирал, че непринудено подписва съглашението за наказване от 10 месеца затвор условно с три години изпитателен период.

С присъдата на С. Д. И. е неразрешено да заема държавна или социална служба, обвързвана с упражняването на политическите права на жителите, за период от 10 месеца. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, прецизираха от правосъдната палата в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР