Районният съд в Ловеч прие за неоснователно искането на Районната

...
Районният съд в Ловеч прие за неоснователно искането на Районната
Коментари Харесай

Оставиха на свобода мъж, обвинен в побой над непълнолетното си дете

Районният съд в Ловеч одобри за безпричинно настояването на Районната прокуратура за налагането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 42-годишен мъж, упрекнат в причиняването на телесна щета в изискванията на домашно принуждение на едно от децата си.

А. А. е упрекнат за нанасяне на телесна щета на 14-годишното си дете. В правосъдния си акт по делото за вземането на мярка за неотклонение съставът на Районен съд - Ловеч показва, че от събраните досега доказателства не може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил това закононарушение. Има несъгласия в събраните гласни доказателства, които на този стадий на следствие не са отстранени.

Според свидетелските показания побоят над детето е нанесен на 11 февруари, само че няма данни в досъдебното произвеждане за подаден сигнал на тел. 112. На идващия ден то е отишло на учебно заведение, след което е посетило майка си в плевенско село. Вечерта е прегледано в незабавното поделение на плевенска болница. В листа за прегледа е отразено, че няма забележими следи от побой. Хоспитализирано е със подозрение за мозъчно разтърсване, което не е доказано от осъществените проучвания. По сведения на бащата детето от 8-годишно е диагностицирано с неврологично заболяване.

При поизнасянето си по мярката за неотклонение Районен съд - Ловеч разиска и публичната заплаха на действието и на дееца. В съответния случай става дума за закононарушение, което не е тежко съзнателно по смисъла на закона и даже да бъде потвърдено, че обвиненият го е направил, ще са налице предпоставките за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване. Освен това А. А. е с непрекъснат адрес, не е осъждан, няма доказателства да е престъпно проявен или да се водят досъдебни производства против него. Затова съдът счете, че не може да се направи извод за действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Въз основа на тези съображения Районен съд - Ловеч остави без уважението настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на А. А. и мярка " подписка ".
Определението може да се апелира с частна тъжба или митинг в тридневен период от през днешния ден пред Окръжен съд - Ловеч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР