Районният съд в Лом осъди на глоба от хиляда лева

...
Районният съд в Лом осъди на глоба от хиляда лева
Коментари Харесай

Съдът в Лом осъди жена, сключила брак с чужденец, въпреки че има такъв с българин

Районният съд в Лом осъди на санкция от хиляда лв. 24-годишната В. П. Б., която встъпила в брак с индийски жители, макар че към този момент имала брак с българин, оповестиха от Съдебната палата в града.

През 2015 година В. П. Б. сключила легален брак с български жители, а през 2021 година, в Кипър, се оженила наново за индиец без да е анулирала първия си брак. В сходство със Закона за браковете в Кипър било издадено уверение за цивилен брак и била изпратена информация в България. След приемането й против В. П. Б. било заведено досъдебно произвеждане и повдигнато обвиняване за многобрачие, което е закононарушение срещу брака и фамилията, и се санкционира с санкция или затвор до три години. Като взел поради чистото правосъдно минало на В. П. Б. съдът в Лом я е санкционирал с гроба. Присъдата може да се апелира пред Окръжния съд в Монтана, прецизираха от Съдебната палата в Лом.

От съда обявиха за Българска телеграфна агенция, че сходна присъда скоро не е издавана, а има няколко присъди против родители, разрешили на децата си да се оженят преди да са навършили 18 години и да съжителстват, малолетни или малолетни, в несъгласие със закона.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР