Районният съд в Лом осъди на глоба от 1000 лева

...
Районният съд в Лом осъди на глоба от 1000 лева
Коментари Харесай

Осъдиха жена от Лом, скрила брак с чужденец, за да получи социални помощи

Районният съд в Лом осъди на санкция от 1000 лв. 30-годишната Д.И.С. от крайдунавския град, която скрила брак с чужденец, с цел да получи обществени помощи като самотна майка, оповестиха от Съдебната палата в Лом.

В интервала ноември 2021 година-януари 2022 година Д.И.С. подала в дирекция „ Социално подкрепяне “ две заявления с погрешно наличие, че е самотна майка и има потребност от обществени помощи поради ниски приходи. В двата документа тя декларирала, че не е омъжена. Проверка на обществените служби обаче открила, че на 23 септември 2021 година Д.И.С. е сключила цивилен брак с индийски жител в Република Кипър и че става въпрос за документална машинация. По случая било формирано досъдебно произвеждане, което открило, че обстоятелствата са тъкмо такива.

От Съдебната палата оповестиха за Българска телеграфна агенция, че присъдата за закононарушение против фамилията и брака не е първата в града. Преди месец друга жена на 24 години от Лом беше наказана на санкция от 1000 лв. за многобрачие – без да е разведена със брачна половинка си, който е български жител, сключила различен брак с чужденец в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР