Районният съд в Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районният съд в Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Съдът в Лом наказа мъж, набил полицай и опитал да избяга

Районният съд в Лом утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура в Лом и отбраната на подсъдимия Р. А. Р., за наказване 8 месеца „ Пробация “ за незаконно пречене на органи на властта - чиновници на Министерство на вътрешните работи, да изпълнят отговорностите си и причиняване на лека телесна щета на чиновник на полицията.
На 9 август 2020 година, към 00.15 часа, в Лом, 25 годишният Р. А. Р. бил спрян за инспекция от двама служители на реда от група „ Охрана на публичния ред” към Районно ръководство - Лом. Р. А. Р. не се подчинил на разпореждането да показа документ за идентичност, да се качи в патрулния автомобил и да придружи чиновниците на реда до постройката на районното ръководство в Лом. При задържането му той оказал опозиция, блъснал един от Министерство на вътрешните работи чиновниците и направил опит да избяга. Пред съда Р. А. Р. - със приблизително обучение, незает и неосъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване „ Пробация “ със период от 6 месеца за незаконно основаните от него спънки на органи на властта да изпълнят отговорностите си и за наказване „ 8 месеца „ Пробация “ за породената лека телесна щета на младши контрольор в районното упраеление в - оток и кръвонасядане в региона на лявата скула.
Съдът дефинира на подсъдимия едно общо наказване, най-тежкото от двете - 8 месеца „ Пробация “ с пробационни ограничения:
1./ Задължителна регистрация по сегашен адрес, с явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице два пъти седмично за период от 8 месеца;
2./ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 8 месеца.
Подсъдимият Р. А. Р. би трябвало и да заплати по сметката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана направените по делото разходи - 80 лв. за правене на съдебно-медицинска експертиза на досъдебното произвеждане. На потърпевшото от незаконното действие лице - младши контрольор в районното ръководство в Лом, ще бъде обявено за утвърденото от съда съглашение, като му се укаже, че може да предяви цивилен иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.
Определението на съда е дефинитивно и има последствия на влезнала в действие присъда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР