Районният съд в Лом издаде осъдителна присъда от четири месеца

...
Районният съд в Лом издаде осъдителна присъда от четири месеца
Коментари Харесай

Четвърта присъда за купуване на гласове в Монтанско

Районният съд в Лом издаде неоправдателна присъда от четири месеца затвор, условно, за мъж на 58 година от село Якимово, който бе приет за отговорен за пазаруване на гласове в изборите за 46-ото национално заседание на 11 юли 2021 година, оповестиха от съда.

Тъй като условната присъда е получена в изпитателния му период за друга условна присъда от шест месеца - за шофиране без брошура, то и двете стават ефикасни, и търговецът на гласове влиза в пандиза за 10 месеца.

Според документите по делото, за интервала от май до 28 юни 2021 година той предложил на трима поданици на село Якимово по 50 лв. за да ги склони да гласоподават в интерес на избрана партия, като действието е осъществено в изпитателния период за друго закононарушение.

Пред съда той се е признал за отговорен и по този начин избегнал по-тежко наказване. Присъдата е дефинитивна и не предстои на обжалване. Тя е четвъртата, издадена от съдилище в област Монтана, за закононарушения против политическите права на жителите - пазаруване на гласове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР