Районният съд в Кюстендил остави в ареста обвиняем за причиняване

...
Районният съд в Кюстендил остави в ареста обвиняем за причиняване
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, удрял с тесла жена си и дъщерите си

Районният съд в Кюстендил остави в ареста обвинен за причиняване на лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение.  В. А., на 59 години, от  Кюстендил е притеглен като обвинен за причиняване на лека телесна щета на майка и щерка, в изискванията на домашно принуждение и за закана за ликвидиране към майката и двете ѝ малолетни деца. Това оповестиха от съда в Кюстендил.

От Районната прокуратура по-рано оповестиха, че в хода на следствието е открито, че на 11 март, в къща в Кюстендил, 59-годишният мъж е предизвикал телесна щета на брачната половинка си. Ден по-рано той ѝ се заканил да я убие. Мъжът е нанесъл и удари с тесла по главата на брачната половинка си, като това се е случило в фамилното им жилище в града. Мъжът е предизвикал лека телесна щета и на на малолетната ѝ щерка, в изискванията на домашно принуждение. При осъществените профилирани полицейски дейности от него са конфискувани законно притежавана пушка с муниции и револвер, показаха пък от полицията.

Съдът почете настояването на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. Видно от събраните на досъдебното произвеждане доказателства и разпит на очевидци, може да се направи обосновано съмнение за авторство на инкриминираните действия. Налице е и действителна заплаха обвиненият да се укрие. Срещу него има издадена Заповед за незабавна отбрана, постановена в произвеждане по Закона за отбрана от домашно принуждение и според нея, той е отхвърлен от адреса, на който обитава. Ако бъде освободен, на практика за проверяващите органи ще бъде с непостоянен адрес, написа в претекстовете на съда.

Определението предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен период, считано от през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР