Районният съд в Кюстендил остави в ареста двама граждани на

...
Районният съд в Кюстендил остави в ареста двама граждани на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста двама граждани на Мароко, опитали да преминат незаконно границата


Районният съд в Кюстендил остави в ареста двама жители на Мароко, на 18 и на 20 години, поради опит да преминат нелегално границата, оповестиха от съда.

Двамата са привлечени от Районната прокуратура в качеството им на обвинени за това, че през вчерашния ден, в региона на село Долни Кортен, община Трекляно са създали опит да излязат през границата на страната за Република Сърбия, без позволение на надлежните органи на властта. 

Единият от обвинените е без документи за идентичност. Другият, който е на 18 години, е с регистрационна карта на чужденец, по молба за задгранична протекция, издадена на 25 ноември от Държавната организация за бежанците в с. Пъстрогор, Община Свиленград.

Определенията на съда за оставянето на двамата мъже в ареста подлежат на обжалване с частна тъжба и частен митинг, пред Окръжен съд - Кюстендил.

От началото на 2022 година съдът е разгледал общо 136 наказателни каузи, без последното, с предмет нелегално прекосяване на границата. Повечето случаи се отнасят за опити за излизане от страната в посока Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР