Районният съд в Казанлък наложи ефективно наказание от година и

...
Районният съд в Казанлък наложи ефективно наказание от година и
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за притежание на оръжие и боеприпаси в Казанлък

Районният съд в Казанлък наложи дейно наказване от година и два месеца “лишаване от независимост ” при първичен общ режим и санкция от 9000 лв. на 58-годишен мъж за владеене на огнестрелно оръжие и муниции, и за развъждане на растения от рода на конопа и държане на наркотично вещество, оповестиха от пресцентъра на Окръжния съд в Стара Загора.

Присъдата е след утвърдено от съда съглашение сред обвинения, неговия бранител и представител на Районната прокуратура в Стара Загора, Териториално поделение – Казанлък.

Пред правосъден състав подсъдимият, който към този момент е осъждан, се призна за отговорен за това, че на 4 август 2021. в село на територията на община Казанлък е държал огнестрелно оръжие – самоделна ловна пушка, пригодена за пукотевица с ловни патрони, както и муниции за огнестрелни оръжия, без да има съответно позволение.

Други две обвинявания, по които мъжът призна виновността си, са, че на неустановена дата през 2021 година е засял и отглеждал в дома си 35 растения от рода на конопа на обща стойност 19 452 лв. и на 4 август 2021 година е държал в дома си високорисково наркотично вещество коноп на стойност съвсем 990 лв..

В правосъдната зала подсъдимият декларирал, че схваща последствията от съглашението, подписа го и заявява, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР