Районният съд в Карлово остави за постоянно в ареста четирима

...
Районният съд в Карлово остави за постоянно в ареста четирима
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста четирима цигани, пребили зверски лесничеи край Баня

Районният съд в Карлово остави за непрекъснато в ареста четирима роми, които на 16 октомври (понеделник) вечерта пребиха грубо четирима лесничеи в региона на моста над река Стряма край град Баня.

Магистратите одобриха доводите на прокуратурата и постановиха най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” по отношение на Янко Петков-Шогуна, Иван Тодоров, Чавдар Тодоров и Ганчо Насков.

Полицията и жандармерията задържа във вторник и сряда 12 роми от квартал „ Стряма ” в Баня, само че след изясняване на събитията към кървавия случай, при който пострадаха чиновници на Държавното горско стопанство в Хисаря, Районна прокуратура-Карлово повдигна обвинявания на четирима от задържаните.

 22pl4004-2 За тях по неоспорим метод е потвърдено присъединяване им в нападението и ги заплашва затвор от 3 до 10 година за нанесени междинни телесни повреди на служебни лица. В правосъдната зала, която бе цялостна с родственици на арестуваните, ромите най-нагло твърдяха, че нямат никаква виновност и не те, а горските пазачи са ги нападнали и набили.

Лесничеите се пробвали да спрат нелегално транспортиране на отсечени дървета и задържали една от четирите каруци, само че избягалите извикали подкрепления от близкия ромски квартал „ Стряма ” в Баня и над 50 роми с колове и камъни нападнали горските инспектори. Те обкръжили лесничеите и безусловно ги линчували, като четиримата оставени за непрекъснато в ареста показали невероятна свирепост.

Това стана ясно от пледоарията на районния прокурор на Карлово Димитрина Шекерова, която цитира част от показанията на пребитите горски пазачи. Защитата на обвинените се опита да пробута номера, че седмината инспектори на Държавното горско стопанство в Хисаря първи нападнали тълпата, а клиентите им се пробвали да разтърват биещите се, само че той не мина пред магистратите от Районния съд в Карлово.

Карловските магистрати оставиха без следствие и воплите на ромите, че имали заболели деца и нямало кой да се грижи за фамилиите им и в този момент юристите на четиримата ще апелира тяхното решение на втора инстанция – пред Окръжния съд в Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР