Районният съд в Харманли даде ход на делото за наводнението

...
Районният съд в Харманли даде ход на делото за наводнението
Коментари Харесай

Тръгна делото за наводнението в село Бисер преди 10 години

Районният съд в Харманли даде ход на делото за наводнението в село Бисер, което стана преди близо 10 години и взе 8 жертви, съобщи БНР.

Първи през днешния ден бе разпитан някогашният кмет на Харманли Михаил Лисков. Той съобщи, че язовир " Иваново " е бил благосъстоятелност на Министерството на защитата и общината е нямало по какъв начин да предотврати случилото се.

" Категорично аз съм направил всичко допустимо в границите на закона, с цел да бъде предотвратено това злополучие, което се случи ", сподели той.

За обвиняването против някогашния регионален шеф на Хасково Ирена Узунова прокурорът по делото Румяна Зайкова разясни:

" Обвинението, което е повдигнато на госпожа Узунова, е за причиняване на гибел по несъобразителност при допускане на наводняване. Както знаете, на 6 февруари 2012 година се скъсва язовирната стена на язовир " Иваново ", което на процедура заличава съвсем цялото село Бисер. Има осем жертви освен това наводняване ".

Самата обвинена Ирена Узунова уточни, че години след нещастието обвиняването остава неразбираемо. " В обвинителния акт няма ясно изразено какво като регионален шеф е следвало да върша и не съм направила, поради което да ми е повдигнато обвиняване ", разяснява тя.

Предвидени за разпит са 88 очевидци и още 11 движимости лица.

Очаква се съдът в Харманли да заседава още три дни.
 Приключи следствието за бедствието в село Бисер, чакат се обвинявания
Приключи следствието за бедствието в село Бисер, чакат се обвинявания

Наводнението стана на 6 февруари 2012 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР