Районният съд в Дупница пусна под домашен арест арестуваният преди

...
Районният съд в Дупница пусна под домашен арест арестуваният преди
Коментари Харесай

Пускат Васил Капланов - Каплата под домашен арест

Районният съд в Дупница пусна под домакински арест задържаният преди два дни Васил Капланов – Каплата.

Магистратите не почетоха направеното искане от страна на прокурор Анета Стоева.

„ Не съм разочарована от това решение на съда, ще помисля дали да подам митинг “, сподели минути след решението прокурор Стоева, заяви Монитор.

По делото няма данни да съществува действителна заплаха обвинения да се укрие или да извърши друго закононарушение, показва в претекстовете си арбитър Мая Гиздова. Макар че следствието е на доста ранен стадий, едвам преди два дни – на 26-и август, може да се направи обосновано съмнение за осъществяване на закононарушението, а то е за държане на муниции. В 3-дневен период страните по делото могат да стачкуват или апелират решението пред Окръжен съд – Кюстендил.

Ако постъпи тъжба за митинг делото е планувано за 9-и септември, разгласи представителят на съда, Владимир Владимиров. Капланов е притеглен като обвинен за държане на огромно количество муниции за огнестрелни оръжия - 115 бр. патрони диаметър 9х19мм, без да има за това съответно позволение – закононарушение по член 339, ал.2, вр. ал.1, прочие 2- ро от Наказателен кодекс.

Kаплата влезе в Дупнишкия областен съд при засилена защита. Той резервира цялостно безмълвие пред публицистите, които го питаха дали откритите муниции са негови. Капланов беше задържан преди два дни в заведение „ Червеното “ в Дупница.

Името му беше обвързвано и с изгубването на 43-годишния Янек Миланов. Дупничанинът за последно се качва в джипа на Капланов и оттогава няма и диря от него. За последно Янек е забелязан на 31-и юли пред блока му в ж.к. „ Бистрица “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР