Районният съд в Дупница наложи глоба в размер на 150

...
Районният съд в Дупница наложи глоба в размер на 150
Коментари Харесай

Глобиха ТЕЦ Бобов дол за замърсяване

Районният съд в Дупница наложи санкция в размер на 150 000 лв. на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". Санкцията е за изпускане на нездравословни газове в атмосферата, оповестява БНР.

Глобата е във връзка със сигнал от предходната година. През 2022 година поданици от Големо село подали сигнал до Регионална инспекция за опазване на околната среда. Екоинспекторите създали изненадваща инспекция в централата. Те установили, че през незатворена клапа на 200-метровия комин се изпускат непречистващи и неорганизирани излъчвания от работата на казан 1 представляващи отпадъчни газове. Служителите на Регионална инспекция за опазване на околната среда съставили акт на ТЕЦ-а.

Съдът понижи санкцията на централата от 200 000 на 150 000 лв.. По данни на Министерство на околната среда и водите глобите на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " възлизат на близо 800 000 лева

Нашата цел е да минем към идващото равнище горива, които са доста по-чисти и по-екологични. След въглищата - природният газ, от природния газ - вододорът. Вървим по пътя неприятните миризми и пушеците да останат някъде надалеч обратно в историята, уточни изпълнителният шеф на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " инж. Любомир Спасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР