Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на

...
Районният съд в Дупница е потвърдил глоба в размер на
Коментари Харесай

5000 лв. глоба за фирмата, чийто боклук се запали под Струма

Районният съд в Дупница е удостоверил санкция в размер на 5000 лева, наложена на " Феникс-Дупница " от РИОСВ-Перник, за предпазване на боклуци върху общински аграрни парцел, оповестиха от съда. В хранилище на компанията, под мост на автомагистрала " Струма ", през август м.г. се възпламениха вторични първични материали, а пожарът наложи прекъсване на придвижването в двете направления сред Дупница и Бобошево и аргументи съществени вреди на оборудването.

Делото е формирано по тъжба на шефа на сдружението Кольо Илиев за позволени от екоинспекцията процесуални нарушавания при съставянето на наказателното разпореждане за налагане на санкцията.

Проверката е била осъществена по сигнал на Община Дупница през ноември 2018 година. Тогава било открито, че върху общински аграрен парцел се съхраняват пластмасови боклуци, пластмасови бидони и бали с боклуци от блистери. Съставен е акт, а три месеца по-късно, през февруари 2019 година, и наказателно разпореждане.

Съдът е отхвърлил жалбата на Кольо Илиев като неоснователна, само че е изменил основанието, на което е наложена глобата. Според правосъдния състав, нарушаването се отнася до възбраната за предпазване на боклуци на неразрешени за това места. Съдът не е изменил размера на наложената глоба.

Решението на Районния съд може да се апелира пред Кюстендилски административен съд, където към този момент е постъпила тъжба против него, допълниха от съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР