Районният съд в Добрич уважи исканията на Районната прокуратура в

...
Районният съд в Добрич уважи исканията на Районната прокуратура в
Коментари Харесай

Задържаните за обира на казино в Генерал Тошево остават в ареста

Районният съд в Добрич почете настояванията на Районната прокуратура в града и дефинира най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двамата мъже, упрекнати за осъществяването на обир в съучастничество от игрална зала в град Генерал Тошево.

Те остават в ареста откакто бяха арестувани за период до 72 часа с оглед присъединяване им в правосъдното съвещание, предава Българска национална телевизия. 

Двамата мъже - на 37 и на 22 години, са добре известни на органите на реда и са осъждани за разнообразни закононарушения, измежду които обири и грабежи.

Престъплението, за което са упрекнати двамата мъже, е осъществено в дребните часове на 29 януари 2024 година, когато те нахлули в игрална зала в град Генерал Тошево. По-възрастният създал изстрел с газов револвер във въздуха, след което двамата сломили съпротивата на крупието, което било на работа сега. Жената била повалена на земята и завързана.

Мъжете съумели незаконно да лишават оборотни пари в размер на към 5000 лв., портативен компютър, мобилен телефон, както и железен сейф, в който съгласно наличната досега информация имало 25 000 лв.. След което напуснали мястото на престъплението и укрили движимостите.

Двамата са арестувани на 30 януари и са привлечени в качеството им на обвинени за закононарушение по член 198, алинея 4, по отношение на алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на ТО-Генерал Тошево при Районната прокуратура в Добрич. Противозаконно отнетата каса е открита. Определените ограничения за процесуална насила могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд - Добрич.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР