Районният съд в Бургас остави в ареста тримата сирийци, задържани

...
Районният съд в Бургас остави в ареста тримата сирийци, задържани
Коментари Харесай

Съдът в Бургас остави в ареста тримата сирийци, задържани след катастрофата

Районният съд в Бургас остави в ареста тримата сирийци, арестувани след злополуката в четвъртък, при която починаха двама служители на реда. Те са упрекнати в трафик на мигранти, а измежду тях е и Омар Адннан, който през вчерашния ден съдът задържа по обвиняване за причиняване на тежкия пътен случай, съобщи БНР.

Тримата - Омар Адннан, Абдулах Абдулахед и Ахмад Муфид, влязоха в правосъдната зала поради това, че са подкрепили на 48-те мигранти незаконно да преминат през страната ни. По време на съвещанието от държавното обвиняване разкриха нови обстоятелства към транспорта в злополучната вечер.

Така стана ясна ролята на всеки един от обвинените: Омар е бил лидер на рейса, Ахмад е настанявал в него мигрантите, които е трябвало да стоят снишени сред седалките, с цел да не бъдат видяни. Ролята на най-големия по възраст - Абдулах, е била да обезпечи транспортното средство. Именно него прокурор Христов дефинира като " мозъка на интервенцията ".

" Самото деяние и безучастие на всяко едно от лицата сочи поотделно тяхната предприемчивост от справедлива страна. Ахмад да вземем за пример по никакъв метод не се е противопоставил на държанието на Омар по време на преследването, а само е целял да бъде осуетено осъществяването на полицейска инспекция ", разясни прокурор Мария Маркова.

От държавното обвиняване са безапелационни, че поради положителната съгласуваност сред тримата, това надалеч не е първият транспорт, който са организирали. И тримата са се познавали от центъра за бежанци в Харманли. Заради това, както и поради обстоятелството, че за закононарушението законодателят планува до 6 години отнемане от независимост и до 20 000 лв. санкция, прокуратурата изиска най-тежката мярка и за тримата - " задържане под стража ".

" Опасността да се укрият или да извършат с закононарушение е висока ", обявиха от държавното обвиняване. Адвокатът на Омар не се възпротиви на настояването за най-тежката мярка, а бранителите на другите двама обвинени пожелаха по-леки.

И тримата сирийци показаха, че съжаляват, извиниха се на българския народ и обявиха, че не са желали да се стигне до тези последици.

 

 

 

Районният съд обаче реши да ги остави в ареста.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР