Районният съд в Бургас наложи ефективни наказания лишаване от свобода

...
Районният съд в Бургас наложи ефективни наказания лишаване от свобода
Коментари Харесай

Съдът се произнесе за тримата сирийци след катастрофата със загинали полицаи в Бургас

Районният съд в Бургас наложи ефикасни санкции " отнемане от независимост " на тримата сирийци - Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, подкрепили незаконно 47 чужденци от Иран, Мароко и Сирия да минават през българска територия. Те са били транспортирани с  рейса , който на 25 август предходната година блъсна на бул. " Трапезица " в Бургас полицейска кола, с двама служители на реда в нея. От удара полицейските чиновници починаха на място.

Водач на рейса е бил Омар Аднан. Той получи дейно наказване от 4 години и 10 месеца " отнемане от независимост “ и санкция в размер на 11 000 лв.. Спрямо Абдулах Абдулуахед наказването е четири години и четири месеца " отнемане от независимост " и санкция 18 000 лева На малолетния по време на осъщественото закононарушение Ахмад Муфид съдът наложи една година и 10 месеца " отнемане от независимост ", показаха от Районния съд в Бургас, който през днешния ден гледа делото против тримата.

В днешното правосъдно съвещание подсъдимите одобриха всички обстоятелства и признаха виновността си по всички обвинявания. 

Сирийците бяха упрекнати в каналджийство . Водачът на рейса бе предаден на съд за няколко обособени закононарушения . Първото от тях е за незаконното подкрепяне на жителите на Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия. Омар Аднан е бил недееспособен лидер. Управлявал е с висока скорост . Престъплението е осъществено в съучастничество с Абдулах Абдулуахед и Ахмад Муфид, които също бяха привлечени към наказателна отговорност. 

Омар Аднан бе предаден на съд за и за това, че е управлявал пътническия рейс, който не е регистриран по българския законов ред. За същото закононарушение към наказателна отговорност бе притеглен и Абдулах Абдулуахед, който е управлявал транспортното средство по част от маршрута. Автобусът бил с нидерландски регистрационни табели, издадени за друго транспортно средство. Омар Аднан бе предаден на съд и за това, че при превозването на жителите на Сирия, Мароко и Иран е попречил на полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си.  

Водачът на рейса Омар Аднан е притеглен към наказателна отговорност и за съзнателно причиняване на гибелта на двамата полицейски чиновници. Досъдебното произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Бургас, следва да бъде импортирано в Окръжен съд - Бургас.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР