Районният съд в Берковица наказа с глоби по 1000 лева

...
Районният съд в Берковица наказа с глоби по 1000 лева
Коментари Харесай

Глобиха с 2000 лева майка и баща били ученик в училище

Районният съд в Берковица наказа с санкции по 1000 лв. жена и мъж от Вършец, нахлули в учебно заведение и нанесли побой на момче, което преди този момент се било със сина им. В екшъна взел участие и сина, който съгласно магистратите би трябвало да бъде охулен.

Битката се развихрила в учебно заведение „ Иван Вазов ” във Вършец на 30 януари тази година по обед. Преди това 17 годишният Камен В. и 14 годишният Атанас И. се скарали в междучасие и си разменили по няколко удара. Ядосан, Камен се прибрал вкъщи си и се оплакал на родителите от станало.

Майката Детелина К./35 г./, бащата В. К. и сина им тръгнали към школото, влезнали с гръм и тропот в класната стая, където се провеждал урок по български език, и се нахвърлили върху Атанас. Фамилията налагала момчето с юмруци и плесници пред очите на съучениците му и учителя, до момента в който притеклите се на виковете педагози и защита ги разтървали. Битото момче било откарано в Спешна помощ, където лекарите открили отоци и кръвонасядания по дясното око и охлузвания на шията.

Малко по-късно полицията задържала нападателите и против тях почнало дело. Съдът в Берковица призна за отговорни и тримата побойници, само че ги освободи от наказателна отговорност и ги наказа за хулигански дейности, жестоко нарушили публичния ред. Бащата и майката ще би трябвало да платят по 1000 лв. санкции, а синът да бъде публично охулен пред цялото учебно заведение. Решението предстои на обжалване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР