Районният съд в Берковица глоби майка и баща, разрешили на

...
Районният съд в Берковица глоби майка и баща, разрешили на
Коментари Харесай

Глобиха семейство, приело непълнолетна снаха

Районният съд в Берковица санкции майка и татко, разрешили на малолетния си наследник да заживее с невръстно момиче и даже двамата да основат дете.

Ненавършилият 18 години Борис Т. от Вършец се срещнал и харесал с още по-малката и от него Снежана през лятото на 2016 година, когато работил с татко си К. Ф. в курортния град и региона. Между хлапетата пламнала обич и Борис завел ненавършилото 16 години момиче в родния си дом.

Бащата и майката не се възпротивили на желанието на децата да бъдат дружно, обезпечили им стая и средства и те заживели, въпреки и без подписан брак, като мъж и жена. През май 2017 година Снежана родила момче.

Срещу майката и бащата почнало дело, защото подкрепяне на съжителството на малолетни е закононарушение, за което законът планува до 2 години затвор или пробация.

Пред съда двамата родители, които също нямат подписан брак, се признали за отговорни, само че поради чистото им правосъдно минало и разкаянието магистратите снели от тях наказателна отговорност и ги глобили с по 1000 лв. санкция.

"Наказанието ще влияе поправително и превъзпитаващо освен върху двамата обвинени, само че и върху други жители, склонни към сходни действия ", оповестиха магистратите. Дела за противозаконни бракове сред деца в съдилищата на област Монтана се водят всеки месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР