Районният съд в Асеновград постанови осем месеца условна присъда с

...
Районният съд в Асеновград постанови осем месеца условна присъда с
Коментари Харесай

Условна присъда за ученика, нападнал с кол учител

Районният съд в Асеновград постанови осем месеца условна присъда с две години изпитателен период   за 17-годишния възпитаник Атанас Георгиев , който удари с прът учителя по британски език Антон Велков в Селскостопанската гимназия в Садово. Процесът се гледа по съкратената процедура, защото младежът призна виновността си.
 


Прокуратурата упрекна младежа за нанасяне на лека телесна щета , за н епристойни дейности, както и за отправяне на закани и обиди, жестоко нарушаващи публичния ред.

На 19 септември учителят по британски език и негова колежка били на работа в гимназията в Садово. По време час възпитаник почнал да отваря и затваря със мощ вратата на кабинета, в който учителката предавала урок.  
 

Младежът отправял обидни и нецензурни реплики и закани на всеослушание. Учителката излязла от кабинета и в този миг Георгиев отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Уплашена и възмутена тя тръгнала да търси подпомагане от своя колежка. По същото време от различен кабинет излязъл учителят по британски. Тогава Георгиев с висок звук му наредил да се прибира назад в кабинета и споделил, че никой не може да го накара да посещава образователните часове или да прави каквото и да е друго. Тези негови думи били съпроводени още веднъж с обидни, нецензурни и заплашителни реплики.
 

Младежът  се обърнал към учителя репликата „ Сега ще видиш какво ще стане “ и напуснал постройката на учебното заведение. Върнал се с дървен клон с дължина към 1.6 м . Насочил се към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и с е опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит бил несполучлив. Отново п осегнал и нанесъл мощен удар с клона по учителя . Георгиев траял да насочва закани и обиди , а по-късно избягал от учебното заведение . Преподавателят бил откаран в болница.



По-късно нападателят бил открит и арестуван от служители на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР