Районният съд в Асеновград остави в ареста 17-годишния ученик от

...
Районният съд в Асеновград остави в ареста 17-годишния ученик от
Коментари Харесай

Ученикът, бил свой учител с кол, остава в ареста

Районният съд в Асеновград остави в ареста 17-годишния възпитаник от 12 клас в Селскостопанската гимназия в Садово, който нанесе побой над учителя си, съобщи радио " Фокус " – Пловдив, базирайки се на известие от пресцентъра на институцията. Според магистратите ученикът би трябвало да остане в ареста поради високата социална заплаха на действието му.

В правосъдната зала са били показани две направени характерности – от образователното заведение и полицията, съгласно които ученикът не е осъждан, само че е имал хулигански прояви и демонстрира податливост към експанзия. Според правосъдния състав всичко това води до извод, че е допустимо 17-годишният юноша да извърши друго закононарушение.

Максималната присъда по закон, която може да получи обвинения, е две години затвор. Инцидентът стана на 19 септември, като повода е, че учителят направил забележка на всеослушание на няколко възпитаници, които отваряли наред вратите на кабинетите, защото не знаели какъв час имат.

17-годишният възпитаник бе арестуван за 72 часа. Бяха му повдигнати две обвинявания – за безчинство, осъществено с изключителна смелост и цинизъм, както и за нанасяне на лека телесна щета на неговия учител. Заради случая бяха арестувани още двама възпитаници, само че се откри, че не са взели участие в действието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР