Районният съд определи мярка за неотклонение ”домашен арест” на бившия

...
Районният съд определи мярка за неотклонение ”домашен арест” на бившия
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест военния, взел пистолета на Божилов

Районният съд дефинира мярка за неотклонение ”домашен арест” на някогашния боен, взел оръжието на самоубилия се предприемач Данаил Божилов в парк „ Лаута”в Пловдив

Обвинението изиска най-тежката мярка „ задържане под стража” за мъжа, като посочи, че той може да се укрие и да извърши друго закононарушение.

Освен това е попречил следствието за гибелта на предприемача в парк „ Лаута”, като е укрил оръжието.

Защитникът на Симеон Стоев изиска по-лека мярка, като посочи неговото неприятно здравословно положение – обвиненият е с три стенда на сърцето и алцхаймер. Съдът почете настояването му.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 10 август от 15.30 часа.

Данаил Божилов беше открит мъртъв на 26 юли в парка Лаута с огнестрелна рана в сърцето. В началото се работеше по версията за ликвидиране, само че открито на четвъртия ден предсмъртно писмо в задния джоб на Данаил разкри, че самичък е поставил завършек на живота си.

Тогава стартира търсене на оръжието, с което някогашният гребец се е гръмнал.

В последна сметка се оказа, че револверът "Барета " е спретнат от някогашния боен Симеон Стоев, който в този момент се подвизава като клошар. Пенсионерът се оказал първият човек, който минал около натрупа на Божилов.

В сряда полицията е претърсила дома на някогашния граничар и оръжието е намерено в тайник сред печката и подовата настилка. В дома му е открит и различен револвер, за който той няма позволение. Има данни, че някогашният боен е взел даже цигарите на самоубилия се Божилов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР