Районният прокурор на София Невена Зартова и всичките й заместници

...
Районният прокурор на София Невена Зартова и всичките й заместници
Коментари Харесай

Районният прокурор на София и нейните заместници подадоха оставки

Районният прокурор на София Невена Зартова и всичките й заместници подадоха оставки.

Административният началник на СРП не пожела да уточни аргументите за това свое деяние, като посочи, че претекстовете ѝ са изложени в подаденото от нея заявление, съобщи Българска телеграфна агенция.

В молбата си до прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет четиримата зам.-районни прокурори на София Иван Стефанов, Борислав Георгиев, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев пишат, че желаят да бъдат освободени като заместници на Невена Зартова, като бъдат върнати на заеманите преди този момент от тях длъжности – прокурори в СРП, заяви dir.bg.

“С сегашното депозираме своите оставки, защото не желаем да продължаваме да бъдем част от управлението на Софийската районна прокуратура. Категорично се разграничаваме от дейностите на административния началник, областен прокурор на Софийската районна прокуратура – госпожа Невена Зартова и поддържаме напълно напъните на и.ф. основен прокурор за промени в прокуратурата на Република България “, пишат четиримата в молбата си до Висш съдебен съвет, представена от Българска национална телевизия.

Преди дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов разпореди инспекция на Софийската районна прокуратура поради абсурда, зародил след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. 

Тогава Сарафов уточни, че в Софийска районна прокуратура е един от генезисите, където се разрушава постамента на справедливостта.

На 9 февруари обвинител №1 заедно с екип от 21 прокурори влязоха в постройката на Софийската районна прокуратура (СРП), с цел да стартират инспекции по каузи. 

От прокуратурата оповестиха, че инспекцията е по отношение на “констатирани неприемливи практики за систематизиране на делата в основан в СРП отдел “Специализиран ”, както и голям брой изнесени данни в общественото пространство, отразяващи отрицателно активността на Районна прокуратура-София ”. Ревизията би трябвало да откри по какъв начин и на какво съображение са разпределяни избрани каузи на прокурори от отдел “Специализиран ”, по какъв начин са образувани екипите по тях и дали това е осъществявано в сходство с настоящите към оня миг вътрешни правила в Прокуратурата на Република България и с правилото на инцидентния асортимент според член 9 от Закон за съдебната власт, допълниха от държавното обвиняване.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР