Районният прокурор на Пловдив и неговият заместник Атанас Илиев изнесоха

...
Районният прокурор на Пловдив и неговият заместник Атанас Илиев изнесоха
Коментари Харесай

Учат деца как да станат прокурори

Районният прокурор на Пловдив и неговият заместител Атанас Илиев изнесоха открит урок през вчерашния ден пред възпитаници от 5, 6 и 7 клас от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий “ в село Труд. Срещата се организира в границите на просветителната стратегия на Районна прокуратура " Заедно в час по нравственос и право “, която продължава към този момент шеста година и е взаимна с Регионалното ръководство на образованието. 

Учениците посрещнаха гостите в спортната зала на учебното заведение. На открития урок участваха Тоня Коева, шеф на ОУ " Св. Св. Кирил и Методий “ и преподаватели.

В лекцията си двамата прокурори приказваха за тяхната специалност, за Конституцията, за правата и отговорностите на жителите, за етичните правила, за заплахите в интернет и наркотичната взаимозависимост, за наказванията при хулигански прояви и други Часът се трансформира в полемика. Учениците задаваха въпроси, а прокурорите им отговаряха като в множеството случаи посочваха образци от тяхната процедура.

Най-много запитвания към магистратите насочиха учениците от 5 клас, които имат избираема подготовка " Млад публицист “ и се учат да пишат вести и изявленията. " Заради пандемичните ограничавания децата нямаха опция да вършат изявленията онлайн, а в този момент им се отдаде първата опция за пряк диалог с прокурорите. Така те ревизираха на процедура наученото “, обясниха учителите. Новината за открития урок по право на прокурорите и Атанас Илиев ще бъде оповестена със фотоси в идващия брой на учебния вестник.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР