Районният кмет на „Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше

...
Районният кмет на „Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше
Коментари Харесай

Стефан Софиянски разкри кога са му предлагали подкуп и какви по-различни правомощия е получила Деси Иванчева като кмет!

Районният кмет на „ Младост” Десислава Иванчева, която преди дни беше задържана зрелищно, е получила по-различни компетенции от всички останали районни кметове – да стопира обекти. Това сподели в предаването „ 120 минути” някогашният кмет на София Стефан Софиянски.

Иначе от един областен кмет не зависи градоустройството на региона, акцентира той. „ Един областен кмет не издава строителни позволения, изключително за огромните обекти, всичко това минава централно през Управление „ Архитектура и градоустройство”, посочи някогашният кмет на София.

Той сподели, че не знае по какви аргументи Иванчева е получила по-различните компетенции. „ Тя беше доста дейна и може би е съумяла да си ги издейства”, означи Софиянски. По думите му заповедта е подписана от столичния кмет, само че Софиянски не може да каже дали това е минало през Общинския съвет, или не.

„ Г-жа Иванчева беше определена като контрапункт на ГЕРБ и от там тече едно напрежение в тази посока. Затова се сюрпризирам, че тя е получила тези пълномощия”, разяснява Софиянски. „ Аз се държа по метод, който не допуска някой да ми предлага рушвет. Но съм имал подобен случай, когато бях ръководител на Комитета по пощи и далекосъобщения в първото държавно управление на Филип Димитров. Тогава пристигна при мен един българо-грък и за някакъв случай от телекомуникациите непосредствено ме заплаши, само че предложи и решение. Аз го изгоних от кабинета си. Каза: Ако гръцката компания на Кокалис не завоюва търга, ние ще оспорваме. И с цел да си нямаш затруднения, дай да завоюва. А в случай че завоюва, ще има различен бонус”, описа Софиянски.

„ Аз въпреки всичко бях квалифициран какъв е този човек, при което го помолих да си отиде задоволително изрично и го предизвестих по подобен метод, че не ми се появи повече в кабинета, нито оспорваха търга”, добави някогашният столичен кмет.

Съюз на демократичните сили би трябвало да стартира един наложителен развой на строеж и на възобновяване, сподели Софиянски във връзка събитията в синята партия. „ Такива хора, които сме съпричастни и малко или доста сме се отдръпнали от синята концепция, би трябвало да бъдат върнати назад, би трябвало да си извиним грешки”, уточни той. „ Аз не съм от тези, които считат, че Съюз на демократичните сили няма перспектива”, акцентира Софиянски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР