Районните здравни каси ще имат право да разпределят към личните

...
Районните здравни каси ще имат право да разпределят към личните
Коментари Харесай

Джипитата ще имат до 10% повече направления за специалисти

Районните здравни каси ще имат право да разпределят към персоналните лекари до 10 на 100 по-голям брой посоки за експерти и проучвания. Това одобри Надзорният съвет на НЗОК, заяви ръководителят на съвета Жени Начева, представена от БНР.

" Направленията са в сходство с потребностите на популацията от брой прегледи и проучвания в границите на контрактуваните стойности в Националния рамков контракт. Тъй като има нарастване на бюджета и за профилирана, и за медико-диагностична активност, тези средства ще отидат допълнително посоки ", съобщи Начева.

Личните лекари ще получат по 500 лв. еднократна помощ, в случай че открият процедура в отдалечени или труднодостъпни районни, одобри още Надзорният съвет на НЗОК.

По мотив откритите нарушавания в болница " Св. Екатерина " Начева съобщи, че може да има наказания. " Във връзка с откритите нарушавания ще бъдат подхванати и съответни дейности - такива, каквито са планувани в нормативните ни документи. Съжалявам, че този проблем ескалира толкоз доста медийно. Не виждам отношение сред цената на изделията и този съответен случай ", уточни тя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР