Районните съдии в Стара Загора масово си правят отвод по

...
Районните съдии в Стара Загора масово си правят отвод по
Коментари Харесай

11 отвода - съдии не искат да гледат делото Дебора

Районните съдии в Стара Загора всеобщо си вършат отказ по делото " Дебора ", заяви в. " Сега ", базирайки се на данни от електронните регистри.

11 са съдиите, които са се отвели досега. Сред тях е и председателката на съда Блага Бозова (вижте по-долу кои са останалите). Останалите магистрати са: Росен Чиликов, Блага Бозова, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева.

Това слага въпроса дали то ще се гледа там. Ако всички магистрати от съда си създадат отказ, Върховният касационен съд ще би трябвало да реши къде да прати делото. Обикновено се избира непосредствен съд от същото равнище (в случая - районно), с цел да не бъдат причинявани спомагателни неудобства на участниците в процеса.

Припомняме, че обвинителният акт против Георги Георгиев трябваше да беше импортиран в Районен съд - Стара Загора на 15 декември.

От обществено наличните данни излиза наяве, че магистратите се базират на текста от Наказателно-процесуален кодекс, който споделя, че " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ". Какви са тези " други условия " обаче е незнайно.

От делото " Дебора " се водят, сочи справката. Последният отказ е от 28 декември. Вчера делото е разпределено на арбитър Неделина Минчева. Тогава жребият е теглен сред общо петима магистрати. Предстои да се разбере дали и последният арбитър ще откри мотив да се води. Районните съдии в Стара Загора съгласно уеб страницата на съда са 20 - 9 наказателни и 11 цивилен.

26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинявания, откакто 5 месеца по-рано обществото беше " взривено " от бруталността на закононарушението и неглижирането на случая от управляващите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР