Районните инспектори ще продължат да се грижат за самотните възрастни

...
Районните инспектори ще продължат да се грижат за самотните възрастни
Коментари Харесай

Кварталните полицаи ще се грижат за болни и възрастни

Районните инспектори ще продължат да се грижат за самотните възрастни хора, да вършат описи и да реализират надзор върху психологично заболели, чужденците, домашните насилници. От отговорностите им отпада поддържането на данни за алкохолици, наркомани и дилъри в регионите им, както и местата за изкупуване на цветни метали, обектите на " Български пощи ", за хазарт и куриерски компании. Това е записано в план на директива на Министерство на вътрешните работи за териториалното обслужване на жителите.

С новите правила се основават екипи от квартални служители на реда със старши, който ще носи отговорност за работата. Това ще е служителят с по-висока служба или повече стаж. Повече квартални служители на реда ще бъдат разтоварени от непотребна бумащина и повтаряне на събиране на данни.

Униформените, които са най-близо до хората, ще бъдат разтоварени и от писането всяка седмица на доклади и документално обмисляне на своята активност. Според измененията, написани от вътрешния министър Бойко Рашков, планирането на равнище изпълнителски и младши изпълнителски състав е изгубило смисъл в последните години.

Ако предложенията бъдат признати след публично разискване, инструкцията ще влезе в действие от юни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР