Районниът съд в Кюстендил е постановил постоянен арест за млад

...
Районниът съд в Кюстендил е постановил постоянен арест за млад
Коментари Харесай

Съдът задържа трафикант и 14 афганистанци в ареста

Районниът съд в Кюстендил е постановил непрекъснат арест за млад трафикант и всичките му 14 " клиенти " от Афганистан. Това излиза наяве от известие на локалната прокуратура, откакто всичките бяха арестувани в региона на ГКПП-Олтоманци.

Водачът и чужденците бяха открити при инспекция на неголямото ни Граничен контролно-пропусквателен пункт със Сърбия.

За тяхо злощастие това стана единствено дни, откакто двама служители на реда бяха убити от рейс, хвърчащ с гневна скорост, ръководен и провезващ мигранти в Бургас.

Районна прокуратура – Кюстендил притегли всички като обвинени. А съдът е приел доводите на държавното обвиняване за " съществуване на обосновано съмнение за виновността им. Налице е заплаха те да се укрият или да извършат закононарушение ".

Ето и истинското известие на пресцентъра на прокуратрата:

Трафикант и мигранти, арестувани в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, остават в ареста

По претенции на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе ограничения за неотклонение по отношение на обвинени за осъществени закононарушения в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци, квалифицирани по член 281, алинея 2 и по член 279, алинея 1, член 18 от Наказателен кодекс.

На 01.09.2022 година 29-годишният Г.М. незаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да минават през територията на страната. За транспорта им той употребявал лекотоварен автомобил, м. “Форд “. С дейностите си мъжът целял набиране на имотна полза.

Водачът и задграничните жители са били арестувани при инспекция в региона на ГКПП-Олтоманци.

С разпореждане на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвинени за осъществените от тях незаконни действия.

При разглеждане на настояванията за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ против обвинените съдът одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за виновността им. Налице е заплаха те да се укрият или да извършат закононарушение.

Разследването по досъдебните производства продължава.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР