Районната прокуратура във Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен ...

Районната прокуратура във Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

Предадоха на съд извършители на грабеж над възрастен мъж в Брегово

Районната прокуратура във Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против двама мъже за осъществено от тях закононарушение.

На 07.12.2021 година обвинените решили да се снабдят с пари по противозаконен метод, като лишават пенсия от самотно живеещия в Брегово. Възрастният мъж бил неработоспособен, не можел да се придвижва независимо. За него се грижел обществен служащ, който го посещавал всекидневно.

Снабдени с ножица, маски и ръкавици мъжете тръгнали към къщата. Прескочили оградната мрежа на двора, срязали халката на катинара и влезнали в дома на пенсионера. Единият от тяхсе нахвърлил върху спящия мъж, развикал се, нанесъл му удари с юмруци в лицето. Настоявал за пари.

От невъзможност мъжът споделил за местонахождението им. Грабителите лишили от него 300 лв. и мобилен телефон и избягали. Впоследствие си разделили парите поравно.

Пострадалият изпитвал болки. Искал да се обади в полицията, само че нямал телефон и не могъл да стане от леглото.

На идващия ден възрастният мъж бил посетен от персоналния си помощник, на който разказал за случилото се. Незабавно бил подаден сигнал до органа на реда.

В хода на следствието причинителите на грабежа са били открити.

Престъплението е било осъществено извънредно брутално, безочливо и надменно. Деянията на обвинените са с висока степен на социална заплаха, защото са ориентирани са по отношение на възрастен, безсилен, трудноподвижен човек.

Предстои делото да продължи в съда.
 

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg