Районната прокуратура във Видин е внесла в съда обвинителен акт

...
Районната прокуратура във Видин е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Прокуратурата във Видин дава на съд мъж, бил и докарал до опит за самоубийство жена си

Районната прокуратура във Видин е внесла в съда обвинителен акт против 52-годишен мъж с букви Т.К. за това, че е нанесъл побой над брачната половинка си в изискванията на домашно принуждение, при който й е предизвикал телесна щета, и я е довел до опит за самоубийство с жестокото си отношение.

Престъпленията са квалифицирани по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 и по член 127, алинея 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

От май 2022 година дамата с букви П.Г. заживяла на фамилни начала с насилника. Няколко месеца по-късно двамата сключили цивилен брак и единствено след 10 дни той нанесъл първия побой над брачната половинка си. Тя не алармирала полицията и не споделила с никого за случилото се. По същия метод постъпила и след следващия случай на принуждение против нея в края на октомври предходната година.

Около 20 ч. на 11 ноември 2022 година сред двамата още веднъж зародил скандал, траял до към 4 ч. сутринта. Под въздействието на алкохол брачният партньор обиждал дамата и й нанесъл побой. Дори когато задремал, тя траяла да се опасява физическото принуждение да не продължи, не виждала излаз от обстановката и не знаела по какъв начин да се оправи с нея. Съпругът й принудително ограничавал персоналния й живот, свободата и правата й, като не допускал свободно да излиза сама от вкъщи и непрекъснато я направлявал по телефона. Изплашена и травмирана от случилото се, дамата погълнала лекарства, с цел да се токсини , в резултат на което й прилошало. Мъжът я заварил паднала и се обадил на незабавния телефон 112. Пристигналият на място медицински екип транспортирал дамата в болница за лекуване.

Впоследствие тя подала тъжби против брачна половинка си в полицията и в съда и завела бракоразводно дело. Спрямо насилника била издадена ограничаваща заповед.

Предстои делото да продължи в съда.
 В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин
В ареста остава младежът, пребил и остригал жена във Видин

Престъплението бе осъществено в изискванията на домашно принуждение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР