Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за

...
Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно производство за
Коментари Харесай

Районният прокурор за стрелбата в Арбанаси: Родителите не носят наказателна отговорност, но носят гражданска

Районната прокуратура във Велико Търново е образувала досъдебно произвеждане за случая с простреляното дете в село Арбанаси, при който е породена междинна телесна щета на малолетно лице и за това, че е държано огнестрелно оръжие, като не са взети нужните ограничения за сигурност и не е съхранявано по плануваните за това правила. Това заяви на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Разследващите работят по всички вероятни версии за нелепия случай:

„ Взети са натривки на всички присъстващи лица, назначени са експертизи, продължава да се работи по случая. Детето е в положително положение и няма заплаха за живота му. Присъстващите лица на случая са били към 15-16, досега са разпитани към 10 лица. Собственикът на револвера е арестуван за 24 часа “, разясни прокурор Шабов, представен от Българска национална телевизия.

Той посочи, че следва да бъде повдигнато обвиняване по преценка на наблюдаващия прокурор. Родителите не носят наказателна отговорност, само че носят гражданска такава, сподели Шабов. Наказанията, които се плануват за тези закононарушения са до 6 години затвор – за първото и от 3 до 10 години затвор – за второто.

При случая синът на депутата от ПП/ДБ Явор Божанков простреля несъзнателно други дете.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР