Районната прокуратура във Варна се самосезира след публикация за баща,

...
Районната прокуратура във Варна се самосезира след публикация за баща,
Коментари Харесай

Баща опита да продаде 9-годишното си дете


Районната прокуратура във Варна се самосезира след обява за татко, опитал да продаде 9-годишното си дете, оповестиха от държавното обвиняване.

Вчера Анна Конукова, началник на отдела към Дирекция "Социално подкрепяне " в морския град, заяви пред организация "Черно море ", че в отдел "Закрила на детето " е получен сигнал за майка с 6 деца, жертви на домашно принуждение.

"Бащата бил решил да продаде най-голямото дете, което е на 9 години ", посочи Конукова.

За изясняване на случая и събитията към него е назначена инспекция за вероятно осъществено закононарушение срещу младежта от раздел II на Наказателния кодекс, допълват от прокуратурата.

В средата на февруари чиновници на Община Бургас предотвратиха продажбата на 14-годишно момиче зад граница. Разплитането на случая почнало, откакто в териториалната дирекция в комплекс "Меден рудник " идва ромско семейство от квартал "Акациите " с щерка си, с цел да ѝ бъде изваден нов акт за раждане, защото истинският документ е загубен. Той е нужен за издаването на други значими документи при пътешестване зад граница и засвидетелствуване на наставнически права.

Поведението на семейството обаче се сторило съмнително на чиновниците на отдела за административно обслужване на жителите. Те употребявали миг, когато детето останало единствено за малко, с цел да беседват с него. Тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина срещу волята му и поискало помощ.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР